De taal van de liefde

Gerelateerd

Amsterdamse Grachtenhotels die je niet mag missen

Amsterdam staat bekend om zijn pittoreske grachten, en wat...

Smaken die de wereld rondreizen

De gastronomische wereld is een smeltkroes van culturen en...

Een frisse start: de nieuwste woontrends

Elk nieuw jaar brengt nieuwe trends en ideeën in...

De kracht van HR-technologie in de moderne werkplek

De moderne werkplek is tegenwoordig bijna onherkenbaar vergeleken met...

Ontdek de wondere wereld van vloerwissers en poetspapier

De wereld van schoonmaakmiddelen is verrassend divers en fascinerend....

Share

Heb je ooit gehoord van de vijf talen van de liefde? De vijf talen van de liefde zijn een concept dat is bedacht door Dr. Gary Chapman, en ze beschrijven de manieren waarop mensen een liefdevol gevoel zelf ervaren en aan anderen laten zien. De talen zijn positieve woorden, tijd samen, cadeautjes geven en krijgen, hulpvaardigheid, en lichamelijke aanraking. In deze blog vertel ik je hier meer over. Lees je mee?

Raak me aan

Mensen die aanraking als hun belangrijkste liefdestaal ervaren, hebben een behoefte aan fysiek contact. Ze raken de hun geliefde graag aan. Bijvoorbeeld door te knuffelen, door handen vast te houden of gewoon door in het voorbij gaan even een schouder aan te raken. Als je partner de liefdestaal aanraking heeft, is het belangrijk om fysiek contact te maken om hen te laten weten dat je van hen houdt.

Even samen zijn

Als je tijd samen als het belangrijkste vindt, heb je een behoefte aan tijd met je partner om. Dit kan betekenen dat je graag dingen samendoet. Zo ga je er graag op uit tijdens een date of een etentje. Maar soms is het ook al genoeg om ieder een eigen ding te doen, als je maar in dezelfde ruimte samen bent. Het is als partner belangrijk om tijd te maken voor je partner en te checken wanneer hij of zij wat tijd samen nodig heeft. Aangezien dit soms meer vraagt dan die eerdergenoemde ‘aanraking in het voorbijgaan’.

Zeg het maar

Als je als liefdestaal de lieve woorden graag hoort, heb je een behoefte aan complimenten en bevestiging. Niet vanuit een onzekerheid maar omdat het je gewaardeerd voelt. Wanneer je deze liefdestaal prefereert, zal je zelf ook sneller complimenten geven en lieve dingen zeggen tegen je geliefde als uiting van je genegenheid.

Een cadeautje op zijn tijd

Het klinkt gek als je cadeaus als een liefdestaal ziet maar dit hoeven geen grote geschenken te zijn. Wanneer je een cadeautje aan je partner geeft of van hen ontvangt, laat het zien dat je even aan hen dacht en iets extra’s voor hen wilde doen. Met Valentijnsdag zien we dit vaak terugkomen in de vorm van bloemen of Valentijn chocolade of een fles van de favoriete wijn. Super lief en lekker! Chocolade valentijn kan je nu al kopen!

Wil je even helpen

Doe je graag iets voor een ander of vind je het extra fijn als je geliefde je helpt of iets voor je doet. Dan herken je jezelf in de vijfde taal. De hulpvaardigheid taal. Jij voelt je dan helemaal in de watten gelegd als je partner je uit de brand helpt of zelfs maar een kopje thee zet.